Verkeer en verkeerd verkeer

Verkeer, rijles en verkeerd verkeer.

Verkeer… verkeer en nog eens verkeer…

verkeerd verkeer

Overleven in het verkeer, een goede instructeur leert het je!

Verkeer is een war-zone, een warboel en een zooitje! Als iedereen zich braaf aan de verkeersregels houdt is er niet zoveel aan de hand. De feiten spreken voor zich, iedere dag zijn er ongelukken in het verkeer van lichte schade tot meerdere doden. We kunnen er niet om heen; overleven in het verkeer is een vaardigheid die je aan moet leren.

Slagingspercentage.

Een grote rijschool met meerdere instructeurs en een gemiddeld hoog slagingspercentage lijkt aantrekkelijk. Maar je zal maar net de “rotte appel” binnen zo’n rijschool of een landelijke rijschoolketen als instructeur toegewezen krijgen. Dan zit je met de gebakken peren…

Zeker wanneer je net begint met rijles en nog geen eerdere ervaring hebt gehad met een rijschool. Zonder vergelijkingsmateriaal is kiezen lastig. Je kunt af gaan op de ervaring van anderen die bij dezelfde instructeur gelest hebben, zoiets is zeker aan te bevelen. Wat heel belangrijk is de klik tussen jou en de rijinstructeur!

Niet tevreden over je instructeur? Wegwezen!

Je hebt altijd het recht als consument om te eisen dat je een andere instructeur krijgt of je geld terug te vragen. Heb je een proefles gedaan bij een instructeur die je aardig vond, maar krijg je rijles van eentje waar je niet mee over weg kunt… wegwezen! Bemerk je dat een instructeur snel boos of geïrriteerd raakt… wegwezen! Voel jij je niet met respect benaderd… wegwezen! Door met zo’n instructeur door te blijven lessen ga je rijles niet leuk meer vinden en daardoor ben je geneigd minder goed te leren dus heb je meer lessen nodig en spendeer je onnodig teveel geld!