Opfris rijles

Opfris rijlessen verstandig om te doen

Voel je opnieuw weer een veilige automobilist.

Wanneer je een tijd niet gereden hebt of zelfs helemaal niet na het behalen van het rijbewijs is het heel verstandig om een aantal opfris rijlessen te nemen. Autorijschool Maxor heeft veel ervaring in het coachen van automobilisten met weinig tot geen rijervaring. Het aandacht en uitgangspunt is jou (opnieuw) de overtuiging geven dat je een veilige automobilist bent. Veel aandacht besteed ik aan de basis die nodig is om veilig te kunnen rijden zoals, de juiste zithouding, kijken en stuurmethodes. Er kan sprake zijn van (fobische) rijangst die niet eerder is bemerkt, ook dit komt aan het licht tijdens de opfrislessen.

Neem opfris rijlessen bij Autorijschool Maxor

Meerdere aspecten komen aan bod.

Naast een verbetering in je weggedrag en vaardigheid, leer ik je ook hoe je zo economisch mogelijk kunt rijden. Daarnaast besteed ik tijdens de opfris rijlessen extra aandacht aan speciale omstandigheden en noodsituaties en vooral hoe je moet handelen om erger te voorkomen.

Aan bod komen o.a. de volgende onderwerpen.

  • Hoe moet je reageren wanneer je in de berm belandt?
  • Waaraan herken je aquaplaning, en hoe kun je deze gevaarlijke situatie oplossen?
  • De juiste wijze van nadering en het rijden op een rotonde.
  • Veilig invoegen onder alle omstandigheden.
  • Hoe kun je aan voertuigen zien of de bestuurder is afgeleidt?
  • De juiste wijze van bewuste communicatie (richtingaanwijzers / oogcontact) om misverstanden te voorkomen.
  • Het herkennen van verschillende gemoedstoestanden van weggebruikers, welk gedrag vertonen ze tijdens het rijden?

(uiteraard is onderdeel 2 afhankelijk van de weersomstandigheden)

Moeite met parkeren of is wegrijden op een helling lastig om te doen?

Wanneer je moeite hebt met parkeren, keren en wegrijden vanuit stilstand op een helling geef ik je tips ter verbetering. Daarnaast krijg je de mogelijkheid dit onder mijn begeleiding te oefenen. Nadat ik ervan overtuigd ben dat jouw rijvaardigheid op een behoorlijk niveau is ben ik bereid je in je eigen auto te coachen. Door het ontbreken van een dubbele bediening kan ik niet remmen als dat nodig is daarom is het risico om hier in te coachen groter dan in de lesauto. Dit vertaalt zich in het tarief dat ik reken.

Heb je lang niet gereden? Neem een opfrisrijles!

Na het volgen van een aantal opfrislessen ga je weer met vertrouwen de weg op. Mocht je daarna nog coaching willen in je eigen auto om bijvoorbeeld het parkeren te verbeteren dan kan dat ook. Voor de begeleiding in jouw eigen auto maakt het mij niet uit of dit in een handgeschakelde auto is of een automaat. Wil je 2 uurtjes rijden, of heb je nog nooit in een automaat gereden? Wil je ervaren hoe dat is, bel 06-54213882 voor een opfrisrijles bij Rijschool Maxor Lelystad.

06 - 54213882

App GRATIS je vraag