Lesauto

Automaat rijlessen een verstandige keuze!
Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om rijlessen automaat te nemen. Dat de automaat in populariteit wint is overduidelijk en goed te verklaren. Een auto met automatische gangwissel (zoals het officieel heet) wordt steeds zuiniger. Dat was vroeger wel anders.
Toyota Prius lesauto van Maxor

Volg rijlessen automaat in de Toyota Yaris Hybrid en ervaar het genot.

De Toyota Yaris Hybrid lesauto is erg praktisch in gebruik compleet met navigatie, klimaatregeling, adaptieve cruise-control. Rijles nemen in deze automaat is een belevenis op zich, vooral de stilte tijdens het rijden in de stad is heerlijk en rustgevend! Toch is de Yaris zeker geen trage auto, vanwege de extra elektromotor accelereert hij in korte tijd naar 50 km p/u ideaal voor druk stadsverkeer.

Eenvoudige bediening en veilig.

Hoewel het grootste gedeelte van de bediening en het dashboard niet anders is dan de meeste auto’s heeft de Toyota Yaris Hybrid een aantal hybride specifieke kenmerken die vooral gericht zijn op zo zuinig mogelijk rijden. Het dashboard geeft aan hoeveel energie de auto opwekt tijdens het afremmen om maar iets te noemen.

Afstellen van de spiegels:

Het juist afstellen van de autospiegels is erg belangrijk! Bij aanvang van de rijles dien je dit iedere keer te doen. Op deze pagina kan je zien welk beeld je ongeveer moet hebben in de spiegels van de auto. Het betreft hier spiegels van de Toyota Prius maar deze foto’s kunnen ook toegepast worden op andere auto’s gebruik ze als richtlijn.

De binnenspiegel is de meest gebruikte spiegel en hoor je af te stellen nadat je zithouding correct is. Je dient hierin zoveel mogelijk van de achterruit te kunnen zien.

Toyota Prius lesauto van Maxor

binnenspiegel

De volgende spiegel die je afstelt is de linker buitenspiegel. Bij een juiste afstelling is er een deel van onze auto zichtbaar en zal de horizon ongeveer 1/3 van onderaf te zien zijn.

Toyota Prius lesauto van Maxor

buitenspiegel links

De laatste spiegel die je afstelt is de rechter buitenspiegel, deze is vooral erg handig om bij het afslaan naar rechts fietsers op een vrij liggend fietspad te kunnen zien aankomen. De afstelling komt neer op spiegelbeeldig aan de linker buitenspiegel.

Toyota Prius lesauto van Maxor

buitenspiegel rechts

!Let op: Stel de spiegels af vanuit je zitpositie.

Je kunt je buitenspiegels gebruiken als hulpmiddel om te zien hoeveel afstand tot de belijning van de weg je links en rechts naast de auto hebt. Later zal je op inschatting en gevoel de auto juist in positie kunnen houden.

Heb je lang niet gereden? Neem een opfrisrijles!

Na het volgen van een aantal opfrislessen ga je weer met vertrouwen de weg op. Mocht je daarna nog coaching willen in je eigen auto om bijvoorbeeld het parkeren te verbeteren dan kan dat ook. Voor de begeleiding in jouw eigen auto maakt het mij niet uit of dit in een handgeschakelde auto is of een automaat. Wil je 2 uurtjes rijden, of heb je nog nooit in een automaat gereden? Wil je ervaren hoe dat is, bel 06-54213882 voor een opfrisrijles bij Rijschool Maxor Lelystad.

06 - 54213882

App GRATIS je vraag